1892

Det var 4. juli 1892 at suksesshistorien til «Tonwarenfabrik LAUFEN» startet med produksjon av teglstein og klinker. Selskapet ble grunnlagt av tre menn: Albert Borer, Johann Spillmann og Joseph Gerster-Roth.

1898

Etterspørselen etter steingods økte til et volum som gjorde det nødvendig å bygge en fabrikk til i LAUFEN. Fabrikken, som startet produksjonen i 1898, ble hovedsakelig brukt til produksjon av takstein og murstein samt dreneringsrør.

1905

En kantine er installert på stedet, og her serveres det kvalitetsmåltider til de ansatte for 40 cent.

1924

Oppkjøpet av Aktienziegelei Allschwil, skorsteinsproduksjonen Allschwil og mursteinsfabrikken Tranzer hadde en «positiv innvirkning på alle teglverkene i Laufen-dalen».

Som et resultat ble en tredje ovn innviet. Samme år økes aksjekapitalen i «Tonwarenfabrik LAUFEN» til 1 million sveitsiske franc.

1925

Under direktiv fra Guido Gerster, administrerende direktør og medlem av representantskapet i Tonwarenfabrik LAUFEN, etableres «Aktiengesellschaft für keramische Industrie LAUFEN» 26. november. Ildfast leire innføres, noe som gjør selskapet i stand til å produsere servanter og vasker.

1931-1933

Et innovativt porselensaktig materiale lanseres under merkenavnet KILVIT. KILVIT er mye sterkere enn ildfast leire, og delene blir helt hvite og tette.

1934

Det bygges en fabrikk for å produsere veggfliser av steintøy. Dermed ble «AG für keramische Industrie» forvandlet til den første produsenten av veggfliser i Sveits og betjente dermed den nasjonale byggebransjen i krigsårene.

1938

Produksjonen av veggfliser følges av gulvfliser. En annen fabrikk bygges i LAUFEN for å produsere disse gulvfliser av steintøy. I et vanskelig forretningsmiljø skapes det nye arbeidsplasser.

1949

Etter andre verdenskrig vender Swiss Federal Railways, SBB, sin oppmerksomhet mot elektrifiseringen av det enorme nasjonale jernbanenettet. LAUFEN reagerer med produksjon av elektroteknisk porselen – hovedsakelig isolatorer – og blir en sterk leverandør til SBB.

1952

I løpet av kort tid bygges det en ny fabrikk i Campo Largo, i regionen i og rundt byen Curitiba, av «AG für keramische Industrie LAUFEN» for også å produsere vegg- og gulvfliser i Brasil. Selskapet er registrert under navnet INCEPA S.A.

1967

LAUFEN kjøper OESPAG (Österreichische Sanitär-Keramik und Porzellanindustrie AG) i Wien med sine to østerrikske produksjonssteder i Gmunden og Wilhelmsburg.

1970

«Keramik Holding AG LAUFEN» ble grunnlagt som svar på den organisasjonsstrukturen som trengtes for å kunne veilede de 4 000 ansatte på ulike steder i Sveits, Østerrike, Tyskland, Spania og Brasil.

1971

Den fremadskridende utviklingen av selskapet gjør det nødvendig med nytt hovedkontor. Den utnevnte arkitekten er Giuseppe Gerster, et barnebarn av Joseph Gerster, som en gang grunnla selskapet.

1973

«Lørdag 3. august kort før kl. 15.00 hadde en brann brutt ut i gulvflisefabrikken tilhørende Tonwarenfabrik LAUFEN AG. Den startet i oljebrenneren ved ovn I. Til tross for den raske reaksjonen med brannslukningsapparater, var brannen i stand til å spre seg, og dermed ødelegge anlegget i stor grad.» [Utdrag fra media]

1982

Keramisk trykkstøping, utviklet av Keramik LAUFEN gjennom flere år, blir avduket for publikum for første gang i oktober 1982. En prosess som setter nye standarder for sanitærindustrien, og som gjorde det mulig for LAUFEN å øke kapasiteten betydelig, samt effektiviteten og utvalget.

1986

Utstedelse av 140 000 aksjebrev på 650 SFr hver.

1990

LAUFEN fokuserer i økende grad på design. Porsche Design er det første internasjonalt anerkjente navnet som konsulteres.

1997

Fra 1992 til 1997 tok selskapet opp gjeld gjennom oppkjøp og tok fatt på restruktureringen av gruppen, som hadde forfalt i en årrekke.

1999

LAUFEN blir en del av ROCA-gruppen, og tilhører dermed en av de største og mest innflytelsesrike selskapene i baderoms- og sanitærvareindustrien.

2002

I 2002 lanserte LAUFEN 'Tam Tam', verdens første stående servant, støpt i ett stykke. Servanten tilhører designlinjen ILBAGNOALESSI One av Stefano Giovannoni.

2009

LAUFEN Forum åpner dørene. I tillegg flyttes Similors hovedkontor og produksjonsanlegg til LAUFEN. Dette var det siste steget i opprettelsen av det sveitsiske kompetansesenteret for baderomskultur i LAUFEN.

2013

Med innovasjonen «SaphirKeramik» presenterer LAUFEN en banebrytende verdensnyhet og setter en ny standard for baderomsdesign.

2017

Keramik LAUFEN feirer sitt 125-årsjubileum.