VÅRT SELSKAP

Personligheten til dette svært tradisjonelle sveitsiske merket reflekterer en symbiose av design, kvalitet og funksjonalitet. LAUFEN, premiummerket under Roca-paraplyen, er en av verdens ledende produsenter og har et globalt distribusjonsnettverk.

Selskapets kjernekompetanse er kunnskapen innen produksjon av sanitærutstyr. I løpet av 130 år har LAUFEN-merket brukt det eldste formbare materialet man kjenner til for å lage innovative sanitærprodukter i toppmoderne anlegg med legendarisk sveitsisk presisjon. Kunnskap om baderommet som en helhet utviklet fra kompetansen til LAUFEN i keramikkproduksjon – og sofistikert design. Det som gjør LAUFEN-produkter unike ved første øyekast er at deres sveitsiske design forener to store designtrender: den sørlige emosjonelle italienske design og den nordlige tradisjonen for designpresisjon og klarhet.

For LAUFEN har kvalitet to aspekter: produksjonskunnskap og høy grad av praktisk nytte som det ferdige baderommet gir kunden – noe som ofte ikke er umiddelbart synlig. LAUFEN, er et sveitsisk selskap som produserer produkter som gjør at vann, en dyrebar ressurs, brukes sparsomt, og demonstrerer på denne måten en forpliktelse til å bevare naturressurser og miljøvennlig produksjon.


FAKTA OG TALL OM LAUFEN

Rettslig form Selskap
Grunnleggelsesår 1892
Hovedkontor Laufen, Switzerland
Styret Antonio Linares (administrerende direktør)
Produktutvalg Servanter, toaletter, bideter, badekar, dusjkar, virvelsystemer, møbler, tilbehør, kraner
Produksjonssteder Laufen/Sveits, Gmunden/Østerrike, Bechyně og Znojmo/Tsjekkia, Gliwice og Gryfice/Polen
Salgsdatterselskaper Albania, Argentina, Australia, Belgia, Bosnia-Hercegovina, Brasil, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hongkong, India, Italia, Kina, Kroatia, Latvia, Litauen, Makedonia, Malaysia, Marokko, Moldova, Montenegro, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Singapore, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ukraina, Ungarn, USA, Østerrike
Representasjoner over hele verden
Mengder 3 millioner keramiske deler per år

1892

GRUNNLEGGELSESÅR

+3 mill

KERAMISKE DELER PRODUSERT

6

PRODUKSJONSANLEGG I EUROPA

PRODUKSJON

Stor innsikt i produksjon av de mest utfordrende designene. Utvikling og produksjon arbeider tett sammen på en evig søken etter optimal realisering av design og kvalitet.

BÆREKRAFT

LAUFENs forpliktelse til bærekraft er innebygd i visjonen om å være det beste baderomsmerket i premiumklassen, og å vokse på en bærekraftig og ansvarlig måte. Dermed forplikter LAUFEN seg til en helhetlig tilnærming til livssyklusen til produktene sine, og utarbeider strategier for å forbedre seg på alle stadier.

BIM

Laufen er klar over den store betydningen Building Information Management (BIM) vil ha på fremtidige forretningsprosesser – både på lokalt og globalt nivå. Mange prosjektdeltakere investerer allerede en del av ressursene sine i denne plattformen. Systemet er basert på en virtuell modell som bruker parametriske objekter, og gir alle prosjektdeltakerne informasjon som utvikler seg gjennom hele bygningens livssyklus.

ARKITEKTURPROSJEKTER

Bygninger over hele verden tegnet av anerkjente arkitekter som bruker LAUFEN.