|

HOTEL AND SWIMCLUB ZENDEN, MAASTRICHT, NEDERLAND

Hotellet og Swimclub Zenden ligger i tre monumentale hus nær elven Maas i Maastricht. Bygningene inneholdt på slutten av sekstitallet kun et basseng for svømmetimer, men er nå gjort om til dette fantastiske hotellet med alle dets fasiliteter.                                                                                                                                                                                                           

Gjennom årenes løp har hotellrom og et yogastudio blitt implementert i bygningen. Grunnet fasilitetene som skiller seg ut i sin utforming og eleganse, ble eierne av Wiel kåret til årets arkitekter for renovering og omorganisering i 2003.

Det spredte programmet ble re-krystallisert til en ikonografisk og integrert helhet. Som et resultat ble interiørskulpturen helt kledd i hvitt. Nye elementer ble plassert hvis og når det var nødvendig. Her er det tanke bak hver eneste detalj.

Når du kommer på hotellet, blir du tatt imot i en avslappende salong for gjester - der man kan ta en drink, du kan beundre hotellets basseng, eller bare nyte synet av den lilla japansk lønnen på terrassen, som står i en spennende kontrast til hotellets hvite interiør. Fra salongen kan en gå ned i kjelleren, som har beholdt sitt opprinnelige middelalderske hvelv, og nyte synet av det safirblå vannet i bassenget. Går du opp trappen kommer en til 9 rom som venter på gjestene. Alle har en varierende utforming og er alle dominert av lys som flommer inn gjennom de store vinduene og reflekteres i de hvite overflatene.

I de nye gjesterommene, finner du fasiliteter som dusjer, toaletter og skap som har blitt sammensatt til blokker. Noe som muliggjør mer plass til bevegelse og gir en øket romfølelse. Corian dekor og bord har blitt integrert inn i veggene, servantbordene er plassert på flytende hyller, TVen er plassert bak reflekterende glass og baderomsdøren fungerer som speil. Mørk-lilla senger med lenestoler i hvitt som kontrast, veggmonterte møbler, hvite porselensservanter, rammeløse speil og runde lykter fra Laufen's ILBAGNOALESSI DOT baderomsserie fullfører dette fantastiske bygget. Innenfor denne minimalistiske designetikken står gjestene fritt til å sette sitt personlige preg på interiøret, som om de var i deres eget hjem.        

Arkitekter

Fullført

Beliggenhet

LAUFEN produkter

Wiel Arets Architects

2009

Maastricht, Nederland

ILBAGNOALESSI dOt servanter, badekar, speil og lys

 
   
   

 

|