|

OTTO-WAGNER HOSPITAL, WIEN, ØSTERRIKE

Den nye stiftelsen av Otto-Wagner Hospital utgjør en sammenslåing av fem tidligere selvstendige anlegg innen Wiens helsesektor. Det ligger i et art nouveau kompleks datert fra 1907 bygget av Otto Wagner. Flere paviljonger med ulike medisinske disipliner danner det nye sykehuset.

Ernst Beneder og Anja Fischer ble ansatt for gjenoppbygging av paviljongene 3, 5 og 11 som inneholder det nevrologiske senteretet. Integrering av høyteknologiske sykehus i en bygning som er klassifisert som et historisk monument, hadde blitt virkelighet. Heldigvis viste den gamle strukturen seg å være svært tilpasningsdyktig og gav frihet i interiørdesignet. Alle tre paviljonger har samme sammensetning: terapifasiliteter som ligger i kjelleren, helsesenter og pasientrom i første etasje ,og helsepersonellets møterom og kontorer i toppetasjen.

Pasientrommene ble designet på en generøs måte slik at hver enkelt pasient har mulighet til å se ut av vinduet og nyte de grønne områdene. Hver seng er plassert slik at det har mobilitet og mer privatliv når man har besøk. LAUFEN Sanitærutstyr som er installert på badene ble spesielt utviklet for mennesker med spesielle behov.

Pasienter, helsepersonell og arkitektur nyter godt av denne vellykkede rekonstruksjonen.

Arkitekter

Gjenåpningen

Beliggenhet

LAUFEN produkter

 

Ernst Beneder, Anja Fischer

2002

Wien, Østerrike

Rehab servanter; LAUFEN pro toaletter; caprino pluss urinaler

 

 
     

 

|