BÆREKRAFTIG KVALITET 

LAUFEN produserer produkter som gjør at vann, som er en verdifull ressurs, brukes med måte og dermed viser sitt engasjement for å bevare denne viktige naturressursen. Det legges derfor stor vekt på en mer miljøtilpasset drift. Det gjelder alle ressurser som brukes (energi, råvarer og vann). Dette står i fokus gjennom hele produksjonen. Denne optimaliseringen av ressurser som trengs for produksjon, starter helt fra utviklingen av nye produkter og konsepter, og fortsetter gjennom hele produksjonskjeden.

LAUFEN Austria AG ble tildelt EMAS miljøpris 2007 for sitt fokus på miljøvern. Den Sveitsiske fabrikken i LAUFEN har fått utmerkelser fra The Swiss Energy Agency for Industry (EnAW) siden 2006. Noe som viser at det er et anerkjent selskap som aktivt engasjerer seg i frivillig klimavern. LAUFEN ser hele tiden etter miljøvennlige løsninger for alle sine baderomsprodukter. LAUFEN legger dessuten stor vekt på å lage produkter av høyeste kvalitet - noe mange internasjonalt anerkjente produktsertifikater og standarder kan bevise.

Swiss Q-Plus symbolet viser at våre produkter holder europeisk standard, og at den oppfyller kravene som stilles for Swiss standard. Dette er viktig for LAUFEN, da det kun er produkter av høy kvalitet, som er holdbare og har en lav slitasje som fortjener å bli kalt miljøvennlige.  LAUFEN er med på å hjelpe kundene å leve i harmoni med miljøet og reduserer energikostnadene. Våre produkter har derfor også de nyeste energi- og vannbesparende teknologiene. Vi kan nevne den nye generasjonen vannbesparende toaletter, hvor flere har LAUFENs toalettspyling der en kan velge  4,5 eller 3 liters dobbelt spylesystem i motsetning tl de konvensjonelle toalettene som har 3 eller 6 liters spylesystem.
Vi har også effektive urinaler som ikke krever mer enn 1 liter vann for å spyle. For offentlig sektor har vi også urinaler med en vannlås som krever lite vedlikehold, dette er en 0-liter løsning. Derfor er det naturlig at denne katalogen er trykket på FSC-sertifisert papir som er produsert og hentet fra bærekraftig skogbruk.

LAUFENs 4.5/3-liters toalett oppfyller alle kravene definert av den internasjonale standarden EN 997- Class 1 Type 5, EN 997 Class 2, og SAI/Wells 4 Stars.  

 

 

De første to LAUFEN fabrikkene ble ISO 14001 sertifisert og EMAS-registrert i 1997. Begge disse fabrikkene ble tildelt den europeiske miljøprisen i 2007 for fremragende miljøledelse. Alle LAUFENs fabrikker er nå ISO sertifisert (ISO 9001 og ISO 14001).

 

 

 

Siden 1998 har LAUFEN kontinuerlig overvåket bruken av ressurser i alle sine interne og eksterne prosesser. Målrettede tiltak og egnede investeringer fremmer effektiv og bærekraftig bruk av produksjonsressurser . Viktige indikatorer for miljøvern viser nå tydelig at LAUFEN produksjonssteder  oppfyller  lovlig foreskrevet miljøvernstandarder, og i de fleste tilfeller også overgå dem.


Produkter med Q-Plus sertifisering møter både den europeiske standarden og den etablerte strengere Swiss suissetec / VSA standarden. LAUFEN sanitærutstyr produkter oppfyller disse sveitsiske kvalitetsstandarder og har blitt anbefalt for godkjenning i henhold til disse.