PETER WIRZ / VETICA

”Design med human touch" er Credo fra den Lucerne-baserte designfabrikken Vetica. Det tverrfaglige og internasjonale teamet rundt den sveitsiske designeren Peter Wirz, overvåker utviklingsprosesser av industrielle produkter i form og funksjon. Teamet regner seg som en idésmie, ikke bare i spørsmål om design, men som en tverrfaglig prosess i en større sammenheng. Født i 1960 i Brienz, Sveits, studerte Peter Wirz maskinteknikk. Før han begynte med industriell design, var han en vellykket idrettsutøver, to ganger deltok han i OL, og i 1984 ble han europamester i mellomdistanseløping. Siden 1997 har han betjent kunder fra Sveits, Europa, Asia og andre land gjennom Vetica Group.

Vetica Group er aktiv innen en rekke felt, som spenner fra strategi- og merkevarebygging til produktdesign. Siden 2001 har Vetica utviklet flere kolleksjoner for LAUFEN, den siste er den internasjonalt suksessfulle "LAUFEN pro". I tråd med sin filosofi var designkonsulenten i nær kontakt med utviklingsteamet hos LAUFEN Baderom gjennom hele utviklingen av "LAUFEN pro" - og dermed sikret en optimalisering av produksjonskostnadene og samtidig oppnå et utseende med høy kvalitet.

Peter Wirz: "LAUFEN pro er et designprodukt som ble laget med tanke på kostnadseffektivitet, og som har blitt optimalisert via porselensproduksjonen."