TOAN NGUYEN/TOAN NGUYEN STUDIO

Den sterke følelsen for trender og utviklinger i samfunnet og miljøet er karakteristisk for designeren Toan Nguyen. Med sitt designstudio Toan Nguyen Studio, designer han produkter som har en moderne og tidløs form.

Toan Nguyen ble født i Paris i 1969 og ble uteksaminert som industridesigner ved ENSI-Les Ateliers i Paris i 1995. Nguyen har erfaring fra arbeid fra forskjellige designstudioer i Paris, Barcelona og Madrid. Fra 1998 jobbet han i rundt 10 år med Antonio Citterio,  som Design direktør, og Design partner. Her designet han for merkevarer som B & B Italia, Flos, Fusital, Guzzini, Iittala, Kartell, Technogym. Det var i denne perioden Vitra’s stoler for første gang så dagens lys.

I 2008 startet Toan Nguyen sitt eget designstudio i Milano. Det tverrfaglige Toan Nguyen Studio spesialiserer seg på designutvikling i ulike produktsektorer, alt fra møbler til teknologiprodukter. Partnerne i design studioet er ledende selskaper fra Tyskland, Italia, Spania, Sveits og USA, inkludert Accademia, Dedon, Fendi Casa, Lema, Moroso, Urmet Group, Varaschin, Viccarbe, Walter Knoll og LAUFEN. Sammen med LAUFEN, har Toan Nguyen utviklet det nyskapende og vannbesparende urinalet Antero, samt urinalskilleveggen Cinto.

Toan Nguyen: "Antero har en iboende dualitet: Det å være et objekt som brukes for en intimfunksjon, og samtidig er plassert i det offentlige rom. Hensikten her er å unngå å bagatellisere en rituell handling, der tid og sted har stoppet for en liten stund. Dette todimensjonale aspektet som genereres av den enkle formen, skaper objektets serieinstallasjoner, mens det tredimensjonale aspektet som samhandler med kroppen skaper det mest naturlige og harmoniske forholdet til brukeren".