ANDREAS DIMITRIADIS - PLATINUMDESIGN

Å gi hver form en tydelig funksjon: Det er det som står i sentrum for Andreas Dimitriadis i utviklingen av hvert enkelt av hans unike design. Med tanke på dette har eieren av  Stuttgart Design Studio Platinumdesign og hans team av ti designere, CAD-spesialister og modellbyggere skapt produkter - også for baderomsspesialisten LAUFEN - som tilbyr kunden det lille ekstra og med en sterk følelsesmessig appell.

LAUFEN ble kjent med Andreas Dimitriadis arbeider fra hans tid i Phoenix Design, hvor han i mange år var involvert i utviklingen av suksessfulle premium baderomserier som prosjektleder, og fra 2003 også som deleier. Siden 2007 har han fortsatt dette fruktbare samarbeidet, og opparbeidet sitt eget designstudio Platinumdesign. Han har designet flere baderomserier og en armaturserie. Han har dessuten redesignet en baderomserie for LAUFEN. "Jeg har nå hatt tette bånd med LAUFEN i 16 år. Mange gifte par varer ikke så lenge, " ler Andreas Dimitriadis. "Det er nok fordi vi er bundet sammen av en dyp kjærlighet til både baderom og porselen."

Med LAUFEN er Dimitriadis fascinert av den sveitsiske tilnærmingen til design: "Design by LAUFEN er et produkt som har en helt egen personlighet i kraft av seg selv," sier han entusiastisk. Det har dybde og et substans du kan føle. Selv deres arbeidsprosesser er originale og autentiske".  Han er spesielt betatt av selve materialet porselen, som han ser på som om det var et levende menneske, det er et autentisk materiale med en egen, levende personlighet, sjel og karakter. "Porselen er ikke ultra-presist og ikke uutholdelig perfekt," reflekterer Dimitriadis, "men er organisk av natur og således sympatiserer og harmonerer det med det menneskelige legemet." Han legger til med et smil: "På badet er mennesket selve målet på alle ting - design er tross alt ikke et mål i seg selv, men en måte å tjene mennesket."

Platinumdesign er imidlertid ikke bare involvert i baderomsdesign, men lager blant annet også telefoner for Siemens Gigaset, navigasjonsutstyr for Navigon, og premium symaskiner for Bernina. "Til syvende og sist ser vi oss selv som merkevaretolker," forklarer han, "med fokus på våre kunder og deres økonomiske suksess. Vi gir bare merkevaren et unik ansikt utad."