Konstantin Grcic / Konstantin Grcic Industrial Design

Design av Konstantin Grcic er preget av en forsiktig forskning og en stor lidenskap for teknologi og materialer. Konstantin Grcic definerer funksjon i menneskelige termer, som kombinerer formell strenghet med betydelig mental klarhet og humor. Når det gjelder minimalistisk design av sine produkter, foretrekker Grcic selv å snakke om enkelhet.

Grcic ble født i 1965 i München og ble utdannet som møbelsnekker på The John Makepeace School (Dorset, England) før han studerte design ved Royal College of Art i London. I 1991 grunnla han sitt designstudio Konstantin Grcic Industrial Design (KGID) i München og har siden da utviklet møbler, produkter og belysning for noen av de ledende designselskapene i verden som Authentics, BD Ediciones, ClassiCon, Flos, Flötotto, Magis , Maharam, Mattiazzi, Muji, Nespresso, Plank, Serafino Zani, Thomas-Rosenthal og Vitra.

Arbeider av Konstantin Grcic utgjør en del av de faste samlingene hos verdens viktigste designmuseer, blant annet MoMA i New York og Centre Georges Pompidou i Paris. Hans arbeid har blitt vist internasjonalt i viktige designutstillinger for eksempel på museet Boijmans Van Beuningen (Rotterdam, 2006), Haus der Kunst (München, 2006) og The Art Institute of Chicago (2009). "Konstantin Grcic - Panorama" Vitra Design Museum (Weil am Rhein, Tyskland) presenterer nå den største separatutstillingen av Konstantin Grcic og hans arbeid hittil.

Foruten sitt arbeid som designer er Grcic kurator for utstillinger. I 2012 var han ansvarlig for utformingen av utstillingen på den Tyske paviljongen på den 13. utstillingen hos Architecture Biennale i Venezia.

Når det gjelder samarbeid med Laufen, er Konstantin Grcic spesielt tiltrukket av mulighetene som tilbys med det revolusjonære materialet SaphirKeramik. Målet med arbeidet hans er å få frem verdiene av en industriell presisjon som har smaken av skreddersydd arbeid. Til nå har en samling av rektangulære og sirkulære servanter med teksturer kommet sett dagens lys, noe som ser ut som juveler takket være filigran keramikk.