STEFANO GIOVANNONI / GIOVANNONI DESIGN

Uttrykksfull design: Det uttrykksfulle designet av designeren og arkitekten, Stefano Giovannoni spiller på symboler og metaforer fra det underbevisste, med virtuositet som fascinerer med både sine fortellinger og kvaliteter.

De merkene Stefano Giovannoni arbeider med inkluderer Alessi, Floss, Helit, Inda, LAUFEN, Magis, Nissan, Oras, Seiko, Siemens, 3M og mange andre. Ikke bare utformer han industrielle produkter innen kjøkken, bad, møbler og stue, bil og elektronikk, han skaper også interiør og arkitektur. Hans arbeider er en del av et permanent arkiv på Georges Pompidou-senteret i Paris og samlingen til Museum of Modern Art i New York. Stefano Giovannoni ble født i 1954 i La Spezia og studerte arkitektur i Firenze. Han bor og arbeider nå i Studio Giovannoni, et restaurert gammelt fabrikklokale i sentrum av Milano.

Med "IL BAGNO ALESSI One" har han designet en av de mest bemerkelsesverdige baderomsdesign de siste årene på markedet. Tam-Tam frittstående servant med sin runde, myke form som fremhever det organiske preget av badet, fikk Design Plus-prisen og er et visuelt anker som setter føringer på design av baderommet i fremtiden. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Alessi, Laufen, Oras og Inda.

Designet av Stefano Giovannoni "IL BAGNO ALESSI One" har blitt en ekte baderomsklassiker. Nå har "IL BAGNO ALESSI One" blitt utvidet med nye keramiske design og en helt ny møbelserie. Hva tiltrakk deg til å forlenge denne linjen?

Når "IL BAGNO ALESSI One" ble introdusert i 2002 var det en av de mest innovative seriene på markedet. I dag har det blitt en klassiker, preget av ikoniske produkter som den gulvstående servanten "Tam-Tam", kranene preget av enkle former, eller den dråpeformede WC’en med keramisk topp. Jeg hadde et stort ønske om å finne ut hvor mye potensiale som fortsatt kunne utnyttes i denne vellykkede samlingen - og hva Laufen er i stand til å oppnå med sin state-of-the-art keramiske teknologi. I den første samlingen fokuserte vi mest på bruken av hvert enkelt produkt snarere enn å dekke et bredt spekter av produkter. I den andre samlingen, etter nesten ti år, følte vi at det var riktig tidspunkt for å utvikle serien. Vi ønsket å skape nye produkter, gjøre det mer sofistikert og mer relatert til prosjekter, utstyrt for å håndtere et bredt spekter av spesifikke krav. Så vi fylte dette gapet ved å definere de manglende produktene og utviklet nye og større enn de forrige. Vi introduserte helt nye produkter, stilfulle og innovative som "Tunfisk" servanten, et nytt sett med "Tam-Tams" og en ny elektronisk tappekran.

Hva gjør utformingen av "IL BAGNO ALESSI One" tidløs og likevel up-to-date?

Fra begynnelsen av var "IL BAGNO ALESSI One" preget av estetikk og symbolikk med en sterk identitet som stammer fra naturen selv og som er forankret dypt i menneskets underbevissthet – som tanken på en hvit stein polert av vann. Produktene utmerker seg ikke ved sine detaljer, men med sin styrke, klarhet i sitt konsept og av sine primitive former. De sender et budskap om renhet og uttrykksfullhet. "IL BAGNO ALESSI One" ser virkelig ut til å være en tidløs klassiker. Fasjonabel, uten å følge noen spesiell stil. Som noe skapt av naturen selv. 

"De tidligere elementene i dette prosjektet var svært innovative og eksemplariske. Stefano klarte å overgå sin egen personlige stilisme, som praktisk talt har preget alt av den beste utformingen på 1980 og 90-tallet. Ved hjelp av en svært innovativ tilnærming til design, var han i stand til fritt og behendig å trekke ut ideer fra den omfattende «design-håndboka» som har blitt gjort tilgjengelig for menneskeheten, og har laget objekter som er mer slående og mer menneskelige. " Alberto Alessi.