ET GLOBALT NETTVERK MED LOKAL SERVICE      

LAUFEN har hovedkontor i LAUFEN i nærheten av Basel i Sveits. Det finnes ytterligere fire produksjonssteder i Østerrike og Tsjekkia. Tradisjonsrik, men ultramoderne; Tre produksjonsanlegg produserer over 3 millioner sanitærprodukter årlig og distribuerer disse via et verdensomfattende nettverk av utsalgssteder og salgsavdelinger.

Siden 1999 har LAUFEN vært en av verdens største baderomsprodusenter som en del av den Spanske Roca gruppen. Roca gruppen har 20 000 ansatte i over 135 land og produserer 38 millioner porselensprodukter årlig. Similor Group AG, en av de ledende selskapene innen produksjon av armatur med en produksjonstradisjon som går tilbake mer enn 150 år, har tilhørt gruppen siden 2007.

FRA LOKAL STIFTELSE TIL EN GLOBAL AKTØR

Da selskapet LAUFEN ble grunnlagt i Sveits i 1892, var de sanitære forholdene langt under dagens standard og krav til bekvemmelighet. Standarder som LAUFEN, den da eneste produsenten av sanitærporselen i Europa, bidro til å heve.

Historien til noen av selskapets produksjonssteder går enda lenger tilbake i tid. I 1878 var pionerene av den mekaniserte produksjon av sanitærporselen, en fabrikk som tilhørte det østerriske monarkiet. Ikke bare tradisjon, men også de veletablerte forholdene i de ulike europeiske produksjonanleggenes hjemmemarkeder i Sveits, Østerrike og Tsjekkia, har vært med på å legge et sikkert grunnlag for LAUFENs kvalitet. Målet med LAUFEN da som nå, er å være ledende innen teknologi, service og design. Så tidlig som på 1980-tallet, ble den mest effektive sprøytestøpingsteknologien innen porselensbehandling utviklet i Sveits av LAUFEN, et gjennombrudd som utgjorde et varig bidrag til industriell produksjon. For LAUFEN er den stadige utviklingen innen design meget viktig: Veggmontert toaletter og frittstående servanter, har vært med på å åpne dører for ny estetikk.

LAUFEN har nå utvidet sin ekspertise og sitt totale tilbud av sanitærutstyr, badekar, møbler og tilbehør ved å tilby armatur til produktseriene. I 1854 startet Charles Kugler et lite selskap med messingprodukter i Lausanne. De første vann og gassventilene i Sveits ble produsert her i 1863.  LAUFEN har siden 2009 produsert armaturer.


MILEPÆLER I LAUFENS HISTORIE

2013 Ved utviklingen av SaphirKeramik har LAUFEN introdusert en banebrytende verdensinnovasjon som setter en ny trend innen baderomsdesign.  Sterk og smidig, SaphirKeramik gjør det mulig å  produsere svært tynne, men ekstremt solide vegger og stramme kantradier helt ned til 1 til 2 mm, mens de nymoderne teknologiverdiene i dag har hatt et minimum på 7-8 mm. SaphirKeramik ble en del av et vellykket samarbeid mellom Kartell by  LAUFEN og fant formen da de sammen laget kolleksjonen “Kartell by LAUFEN”.
2012 LAUFEN feirer 120 minneverdige år med sveitsiske baderomskultur med en imponerende installasjon på Fuorisalone i Milano.
2010 LAUFEN utvikler seg fra å være en produsent av sanitærutstyr  til å bli en "total baderomsprodusent": Dagens portefølje tilbyr totale løsninger for baderom med porselen, møbler, badekar og dusjkar, tilbehør, samt armatur.
2009 LAUFEN FORUM åpner dørene: LAUFEN FORUM er mer enn et utstillingslokale. Det er selve varemerket som er navnet i selskapet, som ligger ved hovedkontoret i LAUFEN, Sveits. På grunn av sitt konsept, design og bærekraftige arkitektur, har det arkitektoniske mesterverket blitt anerkjent og mottatt flere anerkjente priser de siste årene. I tillegg vises det aller siste innen produktdesign samt flere temporære utstillinger og arrangementer knyttet til temaene bad og arkitektur. Dette er noe som tiltrekker besøkende og realiserer verdiene til LAUFEN som merkevare.
2007 Den eldste armaturprodusenten i Sveits, Similor (grunnlagt av Charles Kugler i 1854), ble kjøpt opp.  To år senere gikk armaturfabrikken inn i driften hos LAUFEN, og produksjonen av LAUFEN armaturer var et faktum.
2002 LAUFEN investerer betydelig i den sentraleuropeiske produksjonskapasiteten samt i internasjonalt svært anerkjent produktutvikling. Flere nyvinninger innen design gjenspeiler suksessen ved å sette et stort fokus på et intenst samarbeid mellom design og utvikling. Den første gulvstående servanten, produsert av ett helt, komplett stykke porselen ble designet av Stefano Giovannoni (ILBAGNOALESSI One) og lansert i  2002, det er bare ett av mange eksempler på dette.
1999 LAUFEN blir en del av ROCA gruppen (på den tiden den nest største produsenten av sanitærutstyr i verden).
1991 I 1990 utvider LAUFEN sin produksjonskapasitet ved å kjøpe to fabrikker i Tsjekkia. I dag er alle de fem produksjonsanleggene godt etablert i Sentral-Europa.
1990 LAUFEN setter et høyere fokus på design: Porsche Design var den første globale samarbeidspartneren til LAUFEN.
1980 LAUFEN utvikler den revolusjonerende pressavstøpningsmetoden; en teknologi som setter nye standarder for hele bransjen ved å redusere produksjonstiden betydelig.  LAUFEN øker sin produktivitet, kapasitet og sitt produktutvalg.
1967 De to tradisjonelle produksjonsområdene, Wilhelmsburg og Gmunden i Østerrike, blir tatt inn i gruppen.
1963 Xaver Jermann, en av LAUFENs ansatte, laget det første vegghengte toalettet.
1959 Fritz Lischka lager den velkjente servanten "Ultra".
1952 LAUFEN utvider og starter sin første internasjonale virksomhet da de kjøper den første fabrikken i Brasil.
1950 LAUFEN utvikler sitt første toalett av porselen med integrert ventilasjonssystem.
1925 LAUFEN starter i sanitærutstyrbransjen og blir den første og eneste produsenten av baderomsporselen i Sveits.
1895 En detalj fra det kjente "Nautilus" toalettet.
1892 Porselensfabrikken LAUFEN  ble grunnlagt og startet produksjon av  fliser og murstein.