UNIVERSITETET CHILDREN'S HOSPITAL BASEL (UKBB), BASEL, SVEITS

The University Children’s Hospital Basel (UKBB)  er et uavhengig, universitetsbasert senter for kompetanse innen pediatri og barnemedisin samt undervisning og forskning. I den nye bygningen er de to kliniske avdelingene som før var plassert på to ulike steder, nå samlet på samme sted. Programmet har 100 stasjonære senger, en akutt enhet og avdelinger for kirurgi, pediatri, ortopedi og akuttpsykiatri. Alle områder måtte være utformet på en måte som var  hensiktsmessig for barn.

The new Children’s Hospital skiller seg ut på grunn av sin fargerike fasade som endrer sin fargetone avhengig av ens perspektiv. Foliedekkede glasspaneler som reflekterer lys på forskjellige måter gir denne fantastiske effekten. En del nettbeskyttede uteplasser på gatenivå mot fasaden gir barna friheten til å leke "ute". Pasientenes rom ligger på baksiden av bygningen med utsikt over en parklignende gårdsplass. Gangene er brede og lyse, veggene er dekket i tre-liknende paneler og høye bakgrunnsbelyste bilder som  viser scener fra Basel og inkluderer figurer i barnehøyde.

Den nye infrastrukturen og samlingen av alle spesialister under samme tak, muliggjør et høyt spesialisert senter for  barnemedisin, samtidig som det fører til at  det nye UKBB blir mer som et familiesykehus. 

Arkitekter

Fullført

Beliggenhet

LAUFEN produkter

 

Stump & Schibli Architekten BSA

2010

Zurich, Sveits

living city servanter